Benieuwd naar de ontwikkelingen in de buurt (en omliggende buurten)? Houd dan vooral de website in de gaten. We houden u zo goed mogelijk op de hoogte van laatste stand van zaken.

Nieuw: minicontainer voor papier

Er zit nog best veel papier tussen het Leidse afval. Zonde, want als papier eenmaal vuil of nat is geweest, kan het niet meer worden hergebruikt. Terwijl de houtvezels uit droog en schoon papier wel tot zeven keer opnieuw kunnen worden gebruikt.

In Leiden willen we meer afval scheiden en minder afval overhouden. We gaan daarom papier aan huis ophalen. Zelf het oud papier in huis verzamelen en naar de papierbak brengen, hoeft dan niet meer. Uit de proef die in de Kloosterhof is gedaan, blijkt dat het aan huis ophalen veel meer papier voor hergebruik oplevert.

Inwoners die een minicontainer voor gft en/of restafval hebben, krijgen er eentje bij voor papier: een grijze minicontainer met blauw deksel. Onze wijk is in het najaar aan de beurt. Iedereen die de extra minicontainer krijgt, ontvangt voor de zomervakantie een brief hierover.

Goed om te weten: de papierbakken in de buurt blijven ook gewoon beschikbaar.

Meer info? Kijk op http://www.leiden.nl/oudpapier.

Inspraakreactie van werkgroep Mobiliteit Vogelwijk/Raadsherenbuurt

Lees hier de inspraakreactie van de werkgroep Mobiliteit van de Vogelwijk/Raadsherenbuurt.

Reactie T (4) op vers 04022020 wg mob.

Zondagmiddagconcerten in de Waterlelie

Tijden:
13.30 uur – 14.15 uur en 14.45 uur – 15.30 uur

10 mei PODIUMORKEST Harmonie
17 mei BLUE FRIENDS JAZZ BAND Jazz
24 mei WERKMANS WILSKRACHT Harmonie
31 mei POPCORE ALLSOUNDS Koor
07 juni AMIGO PODIUMORKEST Harmonie
14 juni SING IN TUNE LIGNUM Koor / Klarinetensemble
21 juni WERELDMUZIEKORKEST, ER WELT EEN TRAAN Instrumentaal / Meezingliedjes
28 juni VISWIJVENKOOR Koor
05 juli AISLING Iers
12 juli KOORSCHOOL UTOPA JSO RIJNSTREEK Kinderkoor / Jeugdorkest klassiek
19 juli ECHO DER DUINEN NOORDVOLK Harmonie / Liedjes
26 juli SENIOREN SALON ORKEST Instrumentaal
02 augustus SOWHAT Jazz
09 augustus ORDINARY HERRY SHOPPERS Dixieland
16 augustus DIVERTIMENTO Instrumentaal klassiek
23 augustus NIEUW LEVEN Harmonie
30 augustus DANSORKEST DATE 7-2-7 Big band
06 september THE PREVARICATORS Jazz
13 september PARSLEY Iers
20 september LEIDS HARMONIE ORKEST Harmonie
04 oktober reserve

Zwerfafvalactie: gezellig en nuttig.
Wat een uur opschonen in onze buurt oplevert.

Denk jij ook: ‘Opschonen is in de Raadsherenbuurt toch niet nodig?’  Mispoes! Want op zaterdag 23 maart tijdens het Landelijke Opschoondag hebben we met 9 buurtbewoners in nog geen 2 uur tijd heel wat van de straat gevist.

Vooral in het rozenperkje, maar ook in de bosjes nabij de Leidse Hout en op de parkeerplekken hebben we zwerfafval aangetroffen: Van vuurwerkrestanten en peuken tot aan kluwe van touw, blikjes en een heuse lege fles wijn. Merel en <naam weet ik niet> gingen samen aan de slag en werden helemaal blij toen ze met de grijper de ene na de andere ‘trofee’ op de grond vonden. Willem (14) zwichtte onder lichte druk en zei achteraf: “Ik ging mee voor mijn moeder, maar vond het eigenlijk heel leuk.” Je zag hem steeds fanatieker de bosjes induiken en het ene na het ander blikje in de zakken deponeren. Totaal hebben we 7 halfvolle zakken gevuld.

Van voorbijgangers kregen we veel duimpjes en bijval. Wie weet kunnen we volgende keer op nog meer deelnemers rekenen. Dat zou leuk zijn. Dank voor support vandaag!

Artikel in de Gemeentekrant d.d. 12 april 20188c668d3c-d3f3-4776-a3ce-6ccf011045eb.jpg

Biebdeurtje weer gefixt 

Het boekenkastje staat prachtig te wezen aan het Rozenpleintje, maar wordt natuurlijk blootgesteld aan zon, weer en wind. Oplettende buurtbewoners zagen dat de regen de afgelopen week naar binnen woei. Bestuurslid Ernst (en kroost) zetten het deurtje in de epoxy, en hingen het weer terug in de sponning. Mocht u in het vervolg zoiets zien: voel u vrij zelf de hamer ter hand nemen…!

Boekenkastje

8,3 voor Raadsherenbuurt!
Tijdens de voorlichtingsavond ‘Samen aan de slag’ op 23 januari bleek dat de inwoners van het Boerhaavedistrict (waar onze Raadsherenbuurt deel van uitmaakt) de kwaliteit van de leefomgeving een 8,3 geven. Dit is een van de hoogste waarderingen van alle Leidse wijken.

Bron: John van Velzen, wijkbeheerder