Benieuwd naar de ontwikkelingen in de buurt (en omliggende buurten)? Houd dan vooral de website in de gaten. We houden u zo goed mogelijk op de hoogte van laatste stand van zaken.

Jan Wolkers over de Fagelstraat

Oud-buurtbewoner Jan Scharloo is in het bezit van een geluidsopname van een lezing die Jan Wolkers in 1985 heeft gegeven in en over onze buurt. Jan Wolkers noemt hierin de Fagelstraat de mooiste straat van Nederland!

Nieuwsgierig? Beluister hier het geluidsfragment: Jan Wolkers

Concerten in de Waterlelie

Ervan uitgaande dat de ontwikkelingen rond het coronavirus géén roet in het eten gooien, kan er vanaf zondag 30 augustus weer worden genoten van concerten in de Waterlelie.

Om de uitval tot nu toe enigszins goed te maken zijn er in september ook een aantal concerten op woensdagmiddag (16.00 uur tot 16.45 uur of tot 17.45 uur).

Tijdens de concerten dient u zich te houden aan de dan geldende corona-richtlijnen!

Zondag 30 augustus (13.30 uur – 15.30 uur):

DANSORKEST DATE 7-2-7

Woensdag 2 september (16.00 uur – 17.45 uur):

SOWHAT, Jazz-kwartet

Zondag 6 september (13.30 uur – 15.30 uur):

THE PREVARICATORS, Jazz-sextet

Woensdag 9 september (16.00 uur – 16.45 uur):

LUCIA SWARTS (cello) & ROBERT FRANENBERG (contrabas)

Twee leden van het orkest van de Nederlandse Bachvereniging spelen voor ons een Duits/ Frans/Italiaans programma met werken van o.a. Boismortier, Gabrielli, Vivaldi, Buononcini en Bach.

Zondag 13 september (13.30 uur – 15.30 uur):

PARSLEY, Keltische traditionals en eigen nummers

Woensdag 16 september (16.00 uur – 17.45 uur):

DIVERTIMENTO, fluit, hobo, hoorn, klarinet, fagot

Zondag 20 september (13.30 uur – 15.30 uur):

ER WELT EEN TRAAN, liedjes met een lach en een traan; veel leed, maar met een knipoog.

& LEIDS HARMONIE ORKEST (vanaf 14.45 uur)

Woensdag 23 september (16.00 uur – 17.45 uur):

OLD RHINE JAZZ BAND

Zondag 4 oktober (13.30 uur – 15.30 uur):

K&G 3 PODIUMORKEST

Nieuw: minicontainer voor papier

Er zit nog best veel papier tussen het Leidse afval. Zonde, want als papier eenmaal vuil of nat is geweest, kan het niet meer worden hergebruikt. Terwijl de houtvezels uit droog en schoon papier wel tot zeven keer opnieuw kunnen worden gebruikt.

In Leiden willen we meer afval scheiden en minder afval overhouden. We gaan daarom papier aan huis ophalen. Zelf het oud papier in huis verzamelen en naar de papierbak brengen, hoeft dan niet meer. Uit de proef die in de Kloosterhof is gedaan, blijkt dat het aan huis ophalen veel meer papier voor hergebruik oplevert.

Inwoners die een minicontainer voor gft en/of restafval hebben, krijgen er eentje bij voor papier: een grijze minicontainer met blauw deksel. Onze wijk is in het najaar aan de beurt. Iedereen die de extra minicontainer krijgt, ontvangt voor de zomervakantie een brief hierover.

Goed om te weten: de papierbakken in de buurt blijven ook gewoon beschikbaar.

Meer info? Kijk op http://www.leiden.nl/oudpapier.

Inspraakreactie van werkgroep Mobiliteit Vogelwijk/Raadsherenbuurt

Lees hier de inspraakreactie van de werkgroep Mobiliteit van de Vogelwijk/Raadsherenbuurt.

Reactie T (4) op vers 04022020 wg mob.

Zwerfafvalactie: gezellig en nuttig.
Wat een uur opschonen in onze buurt oplevert.

Denk jij ook: ‘Opschonen is in de Raadsherenbuurt toch niet nodig?’  Mispoes! Want op zaterdag 23 maart tijdens het Landelijke Opschoondag hebben we met 9 buurtbewoners in nog geen 2 uur tijd heel wat van de straat gevist.

Vooral in het rozenperkje, maar ook in de bosjes nabij de Leidse Hout en op de parkeerplekken hebben we zwerfafval aangetroffen: Van vuurwerkrestanten en peuken tot aan kluwe van touw, blikjes en een heuse lege fles wijn. Merel en <naam weet ik niet> gingen samen aan de slag en werden helemaal blij toen ze met de grijper de ene na de andere ‘trofee’ op de grond vonden. Willem (14) zwichtte onder lichte druk en zei achteraf: “Ik ging mee voor mijn moeder, maar vond het eigenlijk heel leuk.” Je zag hem steeds fanatieker de bosjes induiken en het ene na het ander blikje in de zakken deponeren. Totaal hebben we 7 halfvolle zakken gevuld.

Van voorbijgangers kregen we veel duimpjes en bijval. Wie weet kunnen we volgende keer op nog meer deelnemers rekenen. Dat zou leuk zijn. Dank voor support vandaag!

Artikel in de Gemeentekrant d.d. 12 april 20188c668d3c-d3f3-4776-a3ce-6ccf011045eb.jpg

Biebdeurtje weer gefixt 

Het boekenkastje staat prachtig te wezen aan het Rozenpleintje, maar wordt natuurlijk blootgesteld aan zon, weer en wind. Oplettende buurtbewoners zagen dat de regen de afgelopen week naar binnen woei. Bestuurslid Ernst (en kroost) zetten het deurtje in de epoxy, en hingen het weer terug in de sponning. Mocht u in het vervolg zoiets zien: voel u vrij zelf de hamer ter hand nemen…!

Boekenkastje

8,3 voor Raadsherenbuurt!
Tijdens de voorlichtingsavond ‘Samen aan de slag’ op 23 januari bleek dat de inwoners van het Boerhaavedistrict (waar onze Raadsherenbuurt deel van uitmaakt) de kwaliteit van de leefomgeving een 8,3 geven. Dit is een van de hoogste waarderingen van alle Leidse wijken.

Bron: John van Velzen, wijkbeheerder