Benieuwd naar de ontwikkelingen in de buurt (en omliggende buurten)? Houd dan vooral de website in de gaten. We houden u zo goed mogelijk op de hoogte van laatste stand van zaken.

Zwerfafvalactie: gezellig en nuttig.
Wat een uur opschonen in onze buurt oplevert.

Denk jij ook: ‘Opschonen is in de Raadsherenbuurt toch niet nodig?’  Mispoes! Want op zaterdag 23 maart tijdens het Landelijke Opschoondag hebben we met 9 buurtbewoners in nog geen 2 uur tijd heel wat van de straat gevist.

Vooral in het rozenperkje, maar ook in de bosjes nabij de Leidse Hout en op de parkeerplekken hebben we zwerfafval aangetroffen: Van vuurwerkrestanten en peuken tot aan kluwe van touw, blikjes en een heuse lege fles wijn. Merel en <naam weet ik niet> gingen samen aan de slag en werden helemaal blij toen ze met de grijper de ene na de andere ‘trofee’ op de grond vonden. Willem (14) zwichtte onder lichte druk en zei achteraf: “Ik ging mee voor mijn moeder, maar vond het eigenlijk heel leuk.” Je zag hem steeds fanatieker de bosjes induiken en het ene na het ander blikje in de zakken deponeren. Totaal hebben we 7 halfvolle zakken gevuld.

Van voorbijgangers kregen we veel duimpjes en bijval. Wie weet kunnen we volgende keer op nog meer deelnemers rekenen. Dat zou leuk zijn. Dank voor support vandaag!

Artikel in de Gemeentekrant d.d. 12 april 20188c668d3c-d3f3-4776-a3ce-6ccf011045eb.jpg

Biebdeurtje weer gefixt 
Het boekenkastje staat prachtig te wezen aan het Rozenpleintje, maar wordt natuurlijk blootgesteld aan zon, weer en wind. Oplettende buurtbewoners zagen dat de regen de afgelopen week naar binnen woei. Bestuurslid Ernst (en kroost) zetten het deurtje in de epoxy, en hingen het weer terug in de sponning. Mocht u in het vervolg zoiets zien: voel u vrij zelf de hamer ter hand nemen…!

Boekenkastje

8,3 voor Raadsherenbuurt!
Tijdens de voorlichtingsavond ‘Samen aan de slag’ op 23 januari bleek dat de inwoners van het Boerhaavedistrict (waar onze Raadsherenbuurt deel van uitmaakt) de kwaliteit van de leefomgeving een 8,3 geven. Dit is een van de hoogste waarderingen van alle Leidse wijken.

Bron: John van Velzen, wijkbeheerder