In de Raadsherenbuurt organiseren we als buurtvereniging een aantal keer per jaar buurtactiviteiten. Om elkaar beter te leren kennen en elkaar te ontmoeten. Omdat we een fijne sfeer in de buurt belangrijk vinden. We zien u graag bij de volgende activiteiten:

Januari, nieuwjaarsborrel
De nieuwjaarsborrel wordt traditiegetrouw in het clubhuis van de tennisvereniging Leidse Hout gehouden. Soms wijken we uit naar de Pauluskerk. Met een trouwe schare buurtgenoten (zo’n 70-80 man) luiden we gezamenlijk het jaar in.

Maart/april, ALV
In het voorjaar wordt in het clubhuis van de tennisvereniging Leidse Hout de jaarlijkse ALV gehouden. Komt u ook langs om mee te praten over wat er zoal speelde het afgelopen jaar, en over de laatste ontwikkelingen in de buurt?

27 april, Koningsdag
Na een dagje slenteren over drukke markten is het fijn weer terug te keren op het vertrouwde nest. Aan het eind van de middag kunnen kinderen hun laatste waar uitstallen en de volwassenen kunnen ondertussen gezellig een drankje drinken en proosten op deze feestelijke dag.

Augustus, Raadsherenloop en zomerbarbecue
Een buurtactiviteit waar altijd veel bewoners op afkomen. Deze middag start met de befaamde Raadsherenloop waaraan jong en oud deelneemt. Na de spannende prijsuitreiking kan iedereen bij de barbecue alle vakantieverhalen delen. Bordje, vlees en stoel zelf meenemen. Voor de rest wordt gezorgd.

IMG_8751
Vol vakantieverhalen

 

Augustus, Kindervoorstelling openluchttheater
Inmiddels een van de best bezochte activiteiten die de buurt organiseert: op het gazon van het openluchttheater in de Leidse Hout verzamelen het laatste weekend van augustus honderden kinderen (en hun ouders) zich om te genieten van een geweldige theatervoorstelling.

d8e72d9d-d075-4b74-81b0-29f4e040169c

3 oktober, hutspot eten
Ook het samen hutspot eten op 3 oktober is inmiddels een populaire buurtactiviteit. En terecht! In onze buurt wonen meesterkoks die strijden om de gouden stamper en zilveren vijzel. En er wonen minstens zoveel enthousiaste eters die genieten van de heerlijkste variaties van het beroemde stampotgerecht.

IMG_9653
Wie wint dit jaar de gouden stamper?

11 november, sint Maarten
Een activiteit voor de allerjongsten. Daar waar een kaarsje brandt, mogen de kinderen aanbellen, hun liedje zingen en… dan maar hopen op wat lekkers. Dat komt gelukkig altijd goed.

IMG_4142
“Sinte Maarten Mik Mak…”