Leiden gaat op korte termijn ongeveer 300 Oekraïense vluchtelingen opvangen. De volgende twee locaties worden in de komende weken voorbereid voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen: 

  • Kantoorgebouw (D-gebouw) Alrijne Ziekenhuis, aan de Houtlaan
  • Schipholweg 68 

Morgenmiddag en woensdag wordt in het gebied rond deze twee locaties een bewonersbrief verspreid. U vindt de bewonersbrief in de bijlage. Voorafgaand aan de verspreiding van de bewonersbrief willen wij u alvast op de hoogte brengen van de ontwikkelingen.

Het streven is om bovenstaande twee noodopvanglocaties binnen zes weken in gebruik te nemen. In het D-gebouw kunnen ca 200 mensen worden opgevangen, op de locatie Schipholweg 68 ca 100 mensen. De plekken zijn in ieder geval beschikbaar voor één jaar. De komende weken wordt druk gewerkt aan het bewoonbaar maken van deze twee opvanglocaties. U kunt erop rekenen dat de gemeente maatregelen treft om ervoor te zorgen dat de opvang straks op een veilige wijze en met zo min mogelijk overlast verloopt.

De gemeente organiseert op dinsdag 22 maart een informatieavond voor omwonenden/organisaties in het gebied rond de locaties D-gebouw Alrijne en Schipholweg 68. De informatieavond vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de bedrijfskantine van het Stadskantoor (in gebouw LEVEL) op Bargelaan 190. Aanmelden kan via een email aan: d.van.der.krogt@leiden.nl. U kunt dit emailadres ook gebruiken als u nog vragen heeft over de informatieavond.

Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan naar opvangmogelijkheden in andere panden in de stad. Zodra hier meer duidelijkheid over is, worden ook deze omwonenden hierover geïnformeerd. 

U hoop u hiermee op dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Namens het projectteam noodopvang vluchtelingen Oekraïne,
gemeente Leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s