De gemeente Leiden heeft ons gevraagd om deze uitnodiging te delen met de wijkbewoners.

Betreft: Wijkgesprek energietransitie Vogelwijk en Raadsherenbuurt
Waar: Speeltuin Vogelenwijk
Wanneer: 21 september 20:00 uur

Ook Leiden is volop bezig met de energietransitie en verduurzaming van de stad. Langzaam maar zeker ontstaat een beeld van hoe de stad aardgasvrij kan worden. Per wijk onderzoeken we welke alternatieven voor aardgas er zijn. Zodat uw woning of bedrijfspand in de toekomst duurzaam en CO2-vrij verwarmd wordt. Inwoners en ondernemers hebben hier veel vragen over. Zij willen bijvoorbeeld weten:

  • Wanneer is mijn wijk aan de beurt?
  • Komt er een warmtenet?
  • Hoe zit het met de kosten?
  • Moet ik mijn huis beter isoleren?
  • Als mijn CV-ketel stuk is, moet ik deze dan vervangen?
  • Kan ik samen met mijn buren iets doen?
  • Wat doen de woningcorporaties?

We willen hier graag met u, inwoner of ondernemer van Leiden, het gesprek over voeren voor uw wijk. We vertellen graag waar we op dit moment staan en wat de energietransitie voor u betekent. Ook horen we heel graag van u welke ideeën u heeft en wat u van de plannen vindt. Welke mogelijkheden ziet ú? Zijn er knelpunten in uw wijk die de gemeente moet kennen? In alle wijken van Leiden gaan we gesprekken organiseren. De uitkomst hiervan gebruiken we onder meer voor een zogeheten transitievisie warmte.

Wij komen bij u op bezoek in de wijk(en). Op dinsdag 21 september om 20:00 uur zijn we aanwezig in speeltuin Vogelenwijk, Nachtegaallaan 25. U bent vanuit de Raadsherenbuurt van harte uitgenodigd om daarbij aan te sluiten. In verband met de huidige coronamaatregelen vragen wij u zich van tevoren aan te melden via gagoed@leiden.nl o.v.v. “bijeenkomst Vogelwijk/Raadsherenbuurt”. Er is plaats voor maximaal 50 aanwezigen. Wij hopen u te mogen ontmoeten op 21 september. Mocht u zich vooraf willen inlezen dan kan dat via www.gagoed.nl/greenpaper. Daar vindt u informatie over de energietransitie en de manier waarop wij dat in Leiden vormgeven.

Vragen?
Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met ons via gagoed@leiden.nl of met uw wijkambassadeur duurzaamheid Yung Lie via yunglie8@gmail.com.

Met vriendelijke groet,
Namens team Energietransitie Gemeente Leiden,
Boudewijn Kopp, programmamanager energietransitie gebouwde omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s