Ooit toneel willen spelen, maar nooit de kans gekregen? Jammer, want het is zo leuk om met veel anderen iets op poten te zetten, even iemand anders te zijn of in een totaal andere wereld te leven. Gelukkig is het nog niet te laat, je kunt je kans nog grijpen om je uit te leven en jouw publiek te vermaken.

Wat wil je spelen, een goede fee – een slechte mag ook – , een vogelverschrikker, een bange leeuw, een blikken Nelis, een twijfelachtige tovenaar? Zou je misschien mee willen doen in een leuk bijrolletje als kraai, vliegende aap of verschrikkelijk monster? Dat kan allemaal als je meedoet in De Wiz, een verkorte en ietwat bewerkte vertaling van The wizard of Oz. Er zijn namelijk heel veel rollen en veel van die rollen vragen niet al te veel repetitietijd.
Er zijn maar liefst twintig rollen, grote en kleine. Maar ja, dat is nou net het probleem. We zijn onlangs begonnen met het werven van acteurs, hier in de buurt, maar behalve enkele dappere volwassenen hebben zich nog maar twee heldhaftige meiden gemeld.

Wat moeten we doen om ook jou mee te krijgen? We kunnen geen geld bieden, niet je naam supergroot op een affiche af laten drukken, we hebben toevallig geen limousine beschikbaar en de media hebben bedroevend weinig belangstelling voor kunst uit de leukste wijk van Nederland. Daarom stellen we de hele buurt een ultimatum, je weet wel: ‘Als jij niet snel doet wat ik wil, dan doe ik iets verschrikkelijks’ of zoiets. Ons ultimatum luidt:

Jeugdige personen uit de Raadsherenbuurt, als jullie niet vóór 15 april je massaal aanmelden voor deelname aan een leuk toneelstuk, dan kan de hele Raadsherenbuurt (en dus ook jouw ouders, vrienden en kennissen) dat leuke toneelstuk wel vergeten! En dat wil je toch niet op je geweten hebben?

Wil je meer weten? Goed zo!

Wie? Minstens 20 acteurs uit de Raadsherenbuurt (12 tot 95 jaar), onder leiding van ondergetekende, die veel toneelstukken en musicals heeft geschreven en tientallen jaren middelbare scholieren en studenten heeft geregisseerd.
Wat? De Wiz, een korte toneelversie van de musical The wizard of Oz.
Waar? In cultureel centrum De Pauluskerk. Repetities waarschijnlijk in de Woutertje Pieterse.
Wanneer? Vrijdag 4 september 2020. Repetities nader af te spreken.
Hoe? Nou, gewoon, met veel enthousiasme en vooral veel plezier.
Nog meer weten? Telefoon 06 20121667

Nog meer weten of meteen aanmelden? Mail naar ghaddock@xs4all.nl

Vergeet alle Postcode-, Bank & Giro- , Vrienden- en andere loterijen, doe mee met ons!

Want wij kunnen niet onder jou (of u).
Gerard Schelvis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s