Uitnodiging voor de bewoners van de Raadsherenbuurt: Informatieavond op 2 april

In de Vogelwijk is een groep enthousiaste bewoners begonnen met de oriëntatie op energiezuiniger wonen. Voordat we kunnen nadenken over alternatieven voor het gebruik van aardgas, moeten alle huizen zo goed mogelijk worden geïsoleerd.

Energiezuinig wonen: je kunt zo veel zelf doen!

Deze werkgroep ‘Vogelwijk Energiezuinig’ ontplooit eigen initiatieven om huiseigenaren te enthousiasmeren om energieverbruik waar mogelijk te reduceren. Eerste doel is het verbeteren van de isolatie in de woningen in de wijk. Dit hoeven niet in alle gevallen ingewikkelde en dure maatregelen te zijn, maar kan ook bestaan uit het verbeteren van de efficiency van de cv-installatie en andere simpele maatregelen die het gas- en elektriciteitsverbruik terugdringen. Tweede doel is dat bewoners het zelf kunnen doen.

Het streven is dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen op een voor hen passende manier. Er is een Nieuwsbrief voor geïnteresseerden met daarin tips over betere isolatie van de oude huizen. Er is een box ontwikkeld – ‘de Zuinigst box’ – die men een week kan lenen om in eigen huis metingen te verrichten (infrarood meter, hygrometer, energieverbruik per apparaat, etc.). Daarnaast leggen de werkgroepleden, in teams van twee, huisbezoeken af bij bewoners die dieper willen ingaan op de mogelijkheden om hun huis door te meten en te isoleren. Samen kijken we waar men mogelijk op energie kan besparen.

Uitnodiging voor de bewoners van de Raadsherenbuurt: Bent u ook geïnteresseerd in energiezuiniger wonen? U bent van harte welkom op de voorlichtingsavond op dinsdagavond 2 april.

Thema: energiezuiniger wonen

Sprekers: Marc Koene, wijkambassadeur van de Merenwijk, en Yung Lie, wijkambassadeur van het Morsdistrict en de Vogelwijk

Tevens is er de mogelijkheid om De Zuinigst Box te bekijken en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen

Datum: 2 april 2019

Locatie: het speeltuingebouw aan de Nachtegaallaan

Aanvang: 20:00

Inloop met koffie en thee vanaf 19:30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s